Illustratsioon
Pealkiri
Illustratsioon
Pealkiri
Illustratsioon
Pealkiri
Illustratsioon
Pealkiri
Illustratsioon
Pealkiri
Illustratsioon
Pealkiri
Illustratsioon
Pealkiri
Illustratsioon
Pealkiri
Illustratsioon
Pealkiri
Illustratsioon
Pealkiri
Illustratsioon
Pealkiri
EST | RUS | ENG
Rööpad viivad pärandini

"Tühi täinahk läheb veel seitsme aasta pärast tarvis"

"Hea asfalt juba maha ei jää"

"Kus keiakse, senna jäävad jälled"

"Parem ikka oma sitsisärk kui lainatud siidisärk"

"Ära anna pilli teise kätte, ta ajab ta lõhki"

"Natuke avitab natukest"

"Sii viis, mis noorelt õpib, sii vanalt peap"

"Vanast võta viisi, noorest võta äält, sõs tule lugu"

"Midä ommuguld ei õpi, sedä õdaguld ei tää"

"Varsan tule õppi kudas obesene vagu aia"

"Vana nõu ahjukurun om enämp ku noore tüü nurme pääl"

"Pärija piab ikke õlema, muidu ei õle pärandit"

"Mis viga tuld tetä, ku vannu tunglit om võtta"

Retsept: Perepetshid seenetäidisega

Perepetshid seenetäidisega

Tainas

700 gr rukkijahu
300 gr nisujahu
2 muna
1 klaas vett
soola

Seenetäidis

1 kg seeni värskeid seeni (sobivad ka soolatud seened)
200 g keedetud seapekki
1 klaas liha keedu leent
2-3 mugulsibulat
6 muna
soola

Taina valmistamine

Kaussi lüüa lahti kaks muna ja kloppida korralikult. Lisada vett, soola ja jahu. Segada tainaks.

Seenetäidise valmistamine

Seened, sealiha ja sibul peenestada läbi hakklihamasina. Saadud massile lisada muna, keeduleem, soola ja segada.

Perepetshide valmistamine

Taignast vormida ploomi suurused kuulikesed. Saadud kuulid rullida taignarulliga õhukeseks ja vormida nendest korvikesed. Korvikesed asetada plaadile ja täita seenetäidisega. Küpsetada ahjus temperatuuril 200 kraadi ca 15 minutit. Ahjust tulnud perepetshid määrida sulavõiga.

Perepetshe võib süüa kuumalt või jahtunult.



Retsept on saadud Renata Kasatkinalt, Kotomka külast Balezino rajoonist Udmurtiast.